En bättre sommar RS

Vad hade ni för affärsidé under Roligaste Sommarjobbet?
Vår affärsidé var att hjälpa pensionärer få en roligare tillvaro. Vi tycker att de äldre har blivit väldigt utstötta från samhället och att de lätt glöms bort. Därför kände vi att de skulle uppskatta umgås med ungdomar. Vi ville få dem att må bättre. Vi spenderade tid med dem genom att vara ute i solen, vi tränade och gjorde olika övningar.

Vad var det bästa med er affärsidé?
Det bästa var nog att vi fick tillbringa mycket tid med varandra och andra. Det var en härlig känsla att veta att andra personer fick en bättre vardag och blev gladare tack vare vårt sällskap och våra aktiviteter. 

Vilka kunskaper fick ni med er för framtiden av att ha ett RS-företag?
Vi fick en viktig inblick i dagens samhälle och situationen hur de äldre har det idag. En av dem största lärdomarna från sommaren var nyckeln till lyckat samarbete. Det krävdes för att vi kunde gå från en dröm till verklighet. Och att göra nytta i världen kräver faktiskt inte så mycket som många tror – det är de små sakerna (och stunderna) som kan göra väldigt stor skillnad!  

Vad fick ni för lärdomar inför framtiden?
Genom projektet blev vi mycket mer ansvarsfulla. Vi har fått ökat intresse för att hjälpa andra och bidra till en bättre värld genom våra handlingar. Vi blev väldigt mycket bättre på att ta eget initiativ då det krävdes många samtal och besök innan vi fick komma in i äldreboenden.

Vad skulle ni ge för tips för andra RS deltagare?
Först och främst: Det är en sjukt bra idé att söka och delta! När ni väl har kommit igång med ert företag, ta vara på den lärorika tiden och ge inte upp oavsett vilka hinder ni bemöter.

Finns det en chans att ni kommer att starta eget företag i framtiden?
Om vi hittar något vi verkligen brinner för så kommer vi definitivt att göra det. Att arbeta för att hjälpa andra är en av våra största styrkor. Om vi hittar något kreativt och fritt inom det området så kör vi!