Femination RS

Vad hade ni för affärsidé under Roligaste Sommarjobbet?
Vi sålde tryckta tygkassar vilka hade temat feminism och jämställhet. Vi är alla feminister och väldigt insatta inom ämnet, så denna affärsidé kändes väldigt naturligt för oss. Då kunde vi knyta affärerna till något vi genuint brinner för!

Vad var bästa med RS?
Vi fick sprida våra feminism-budskap på ett roligt och lärorikt sätt. Föreläsarna under kick off –veckan var väldigt inspirerande vilket peppade oss inför eget företagande och arbetslivet.

Vilka kunskaper fick ni med er av att ha ett RS-företag?
Vi lärde väldigt mycket om sälj kring ens egen produkt. Vi fick lära oss att företagandet kräver väldigt mycket tid (mer tid än vad vi skulle ha trott) men det är definitivt värt det! Vi blev även mycket bättre på att kompromissa i olika beslut. Vi är fyra tjejer med starka viljor och därmed uppstod det flera situationer under sommaren där vi fick verkligen kompromissa och lära oss att samarbeta. 

Finns det en chans att ni kommer att starta eget företag i framtiden?
Vi har fortsatt driva vårt företag faktiskt! Vi har valt fortsätta för att företagandet är väldigt roligt och för att vi fick så bra respons under sommaren. Vi försöker hinna med både plugg, fritid och företagande och kommer att fortsätta så länge som intresset finns. Resan hittills har varit fantastisk; vi fick spela in en Youtube-film om feminism och ett helt uppslag i en tidning.

Vad skulle ni ge för tips för andra RS-deltagare?
Välj något som ni tycker är kul och något som ni verkligen brinner för, för då lägger ni ner den tiden på företagandet som behövs för att det ska bli bra!