Waffly RS

Vad hade ni för affärsidé under Roligaste Sommarjobbet?
Vi hade ett våffelstånd på Dragarbrunnstorget, mitt i centrala Uppsala. Vi sålde nygräddade belgiska våfflor med olika tillbehör – så som frukter, grädde, sylt och hasselnötskräm. Vilken succé!

Vad var det bästa med Roligaste Sommarjobbet?
Det allra bästa med Roligaste Sommarjobbet var att vi fick lära känna så många nya människor under resans gång. Det var fantastiskt att få lära sig hur man bemöter helt nya människor på olika sätt.

Vilka kunskaper fick ni med er för framtiden?
Vi lärde oss hur man kan tänka ”outside of the box” samtidigt som vi lärde oss enormt mycket om oss själva både som personer och som egna företagare. Hur vi fungerar i team och hur vi bemöter både fram- och motgångar i livet.

Vilka tips skulle ni ge till RS-deltagare?
Fast man skulle ha lite kalla fötter och vara rädd i början – kör bara! Till slut vill ni nästan inte ens gå hem när att arbetsdagen är slut. Det är en lärorik period i ditt liv som du kommer att få mycket mer utav om du lär dig att planera din tid och dina resurser redan från början.

Finns det en chans att ni kommer att starta eget företag i framtiden?
Vi kommer att fortsätta med vårt företag och ha våffelstånd under somrarna till att börja med. Mer än så vet vi inte ännu, för att vi går fortfarande på gymnasiet. Vi kommer att starta eget UF-företag under tredje året.