98 % av våra deltagare skulle rekommendera våra program till en vän

FERIEJOBB: Utveckling av ungas entreprenöriella förmåga

En ny studie från Framtidsfokus visar att drömjobbet för ungdomar mellan 15-29 år är entreprenör/egenföretagare. Genom våra olika program låter vi ungdomar testa på just detta och utveckla sina entreprenöriella förmågor, så som mod, kreativitet, problemlösning och teamwork. Det de lär sig har de med sig i livet oavsett ifall de vill starta företag, studera vidare, satsa på idrott eller ta en anställning.

Vill ni också låta ungdomar skrivna i er kommun att ta del av dessa utbildningar? 

ABE_8165 (kopia)

RS Summer entrepreneur

Sommarlov, 3-4 veckor

Ett program för ungdomar mellan 15-18 år som vill prova på att driva ett eget företag som sommarjobb. Under fyra sommarveckor får deltagarna förverkliga en affärsidé. Rookie Startups är en helhetsleverantör och ansvarar för alltifrån kommunikation till rekrytering av deltagare, anställning av coacher, utbildning, uppföljning och rapportering.

Vi arbetar med både lokala och regionala program, detta gör att ungdomarna får möjlighet att träffa och samverka med ungdomar från andra kommuner. Själva företagandet sker alltid på plats i kommunen för att på så sätt få en lokal koppling till det lokala näringslivet.

A1050224 (kopia)

RS Social entrepreneur

Sommarlov, 3 veckor

I detta program får ungdomar möjligheten att arbeta med spännande innovationscase, utveckla konceptidéer och lösa utmaningar åt kommunen de är skrivna i. På så sätt får ungdomarna en större förståelse för innovation och socialt entreprenörskap och tränar samtidigt upp sina entreprenöriella förmågor. Kommunen får tillgång till lösningar genom både muntlig presentation och skriftliga rapporter.

Inför utbildningen hjälper Rookie Startups till att definiera utmaningar och problemformuleringar som den specifika kommunen står inför, för att de ska passa målgruppen.

RS-160811-Highres-6023 (kopia)

RS Entry

Sommarlov, 3-4 veckor (Programmet ges med språkstöd)

RS Entry ger nyanlända ungdomar mellan 15-21 år som läser SPRINT möjlighet att lära sig mer om Sverige, den svenska arbetsmarknanden och själv prova på att starta ett eget företag. Utbildningen syftar till att integrera deltagaren i samhället genom att öka deltagarens samhälls- och arbetsmarknadskunskaper, samt kunskaper och intresse för eget företagande.

Deltagarna får starta ett eget RS-företag och testa att sälja på en marknad.  Vi har ett samarbete med Röda Korset dit intäkterna från försäljning går ifall deltagaren inte har arbetstillstånd i Sverige.

_Intrapreneur Express

Entrepreneur Express

Höstlov/jullov/sportlov, 1 vecka

En (1) veckas intensivprogram där vi arbetar med idégenerering och konceptutveckling. Programmet har två olika upplägg:

  1. Inriktning entreprenörskap där vi arbetar med en komprimerad version av RS Entrepreneur och där ungdomarna efter programmet teoretiskt sett kan ha en färdig affärsidé. Affärsidé och affärsplan presenteras i slutet på veckan inför ett draknäste.
  2. Inriktning intraprenörskap där vi arbetar med en komprimerad version av RS Intrapreneur och där ungdomarna under 5 dagar få lösa utmaningar som kommunen står inför. Lösningarna presenteras i slutet på veckan inför kommunen.
Logo 2022