Tidigare RS-företag

Vi har många fina solskenshistorier! Nedan kan ni läsa om och inspireras av några av våra tidigare deltagare som startat företag med hjälp av Rookie Startups.

Vårdigitalavärld

Vår digitala värld

Från RS, till UF, till AB!

Visst är det orättvist att vi unga har växt upp med digitala medier medan äldre knappt har introducerats till ämnet? Som författare till instruktionsboken "Vår digitala värld" förklarar Sam grundläggande hur du använder en surfplatta eller mobil. Företaget drevs vidare som ett UF-företag och vann där många priser, bl.a. Årets vara. Nu drivs företaget vidare som ett AB och vi följer med glädje denna resa.

Våga Hitta Glädje

Vi behöver lösa ett av våra stora samhällsproblem, psykisk ohälsa och prestationsångest bland unga. Tjejen bakom företag har föreläser på skolor, idrottsföreningar och för föräldrar om hur vanligt förekommande psykisk ohälsa är och vad ungdomar och föräldrar kan göra.

Intresset var stort redan från början ocih verksamheten drivs nu vidare som ett UF-företag med målet att minska psykisk ohälsa bland unga.

Bivaxfabriken

Bivaxfabriken RS grundades av två miljömedvetna deltagare som skapade bivaxdukar som ett hållbart substitut till plastfolie. Under programmet blev de även leverantörer till en "Life"-butik i Göteborg som ville köpa in en stor mängd av deras produkter. Företaget drevs vidare som ett UF-företag och omsatte 1 miljon under sitt UF-år. Nu är det aktiebolag som gäller och dessa killar har som plan att expandera.

 

Techhjälpen

TechHjälpen RS

TechHjälpen drevs av två unga drivna entreprenörer som verkligen förstått värdet av att kombinera sin egen passion med affärsidé. TechHjälpen erbjöd teknisk support till äldre personer för att täcka igen gapet mellan den teknologiska utvecklingen och Sveriges åldrande befolkning. Företaget hjälper med praktiska saker som defekt hårdvara, digitalisera bilder och hur man använder diverse tjänster på internet. Planen är att utveckla företaget till en plattform som kan vara länken mellan unga teknikintresserade och den äldre generationen som behöver teknisk support.

Honey JJ

Honey JJ RS startades av en otrolig ambitiös deltagare vars familj drev en egen biodling. Företaget Honey JJ sålde egenproducerad och paketerad honung på olika platser runt om i Uppsala under RS-sommaren. Företaget drevs vidare som ett UF-företag och idag, flera år senare, har grundaren fortfarande kunder som ringer och beställer. Vi har vid flera tillfällen låtit nya RS-deltagare inspireras av grundaren till Honey JJ och vi ser fram emot att följa entreprenörsresan i framtiden.

SamPen

Entreprenören bakom SamPen RS startade med en idé om en samåkningsapp nischat mot folk som pendlar till jobbet. År 2018 vann hon priset "Årets RS-företag" i Uppsala och har efter det byggt ett större team som arbetat med att utveckla ett system som är både flexibelt, tidseffektivt och säkert. En alfa-version testas under november månad av företagare i Uppsala.

Är du också nyfiken på att starta eget företag under sommarlovet?