Tidigare RS-företag

Vi har många fina solskenshistorier! Nedan kan ni läsa om och inspireras av några av våra tidigare deltagare som startat företag med hjälp av Rookie Startups.

SamPen

Entreprenören bakom SamPen RS startade med en idé om en samåkningsapp nischat mot folk som pendlar till jobbet. År 2018 vann hon priset "Årets RS-företag" i Uppsala och har efter det byggt ett större team som arbetat med att utveckla ett system som är både flexibelt, tidseffektivt och säkert. En alfa-version testas under november månad av företagare i Uppsala. Vill ni hålla ett öga på detta företag kan ni kolla in https://sampen.se/

Techhjälpen

TechHjälpen RS

TechHjälpen drevs av två unga drivna entreprenörer som verkligen förstått värdet av att kombinera sin egen passion med affärsidé. TechHjälpen erbjöd teknisk support till äldre personer för att täcka igen gapet mellan den teknologiska utvecklingen och Sveriges åldrande befolkning. Företaget hjälper med praktiska saker som defekt hårdvara, digitalisera bilder och hur man använder diverse tjänster på internet. Planen är att utveckla företaget till en plattform som kan vara länken mellan unga teknikintresserade och den äldre generationen som behöver teknisk support.

Bivaxfabriken

Bivaxfabriken RS grundades av två miljömedvetna deltagare som skapade bivaxdukar som ett hållbart substitut till plastfolie. De startade tidigt en hemsida och genom inriktad marknadsföring lyckades de få en otrolig omsättning under RS-programmet. Under programmet blev de även leverantörer till en "Life"-butik i Göteborg som ville köpa in en stor mängd av deras produkter. Idag driver de vidare företaget som ett UF-företag (Ung Företagsamhet) och utvecklar nya produkter därigenom.

 

Vårdigitalavärld

Vår digitala värld

Visst är det orättvist att vi unga har växt upp med digitala medier medan äldre knappt har introducerats till ämnet? Som författare till instruktionsboken "Vår digitala värld" förklarar Sam grundläggande hur du använder en surfplatta eller mobil. Företaget drivs nu vidare som ett UF-företag (Ung Företagsamhet) och Sam har redan hunnit sälja slut på de första böckerna, träffa Prins Daniel och gästa Rotarys sammanträde i Mariefred. Vi ser fram emot att följa fortsättningen!

Honey JJ

Honey JJ RS startades av en otrolig ambitiös deltagare vars familj drev en egen biodling. Företaget Honey JJ sålde egenproducerad och paketerad honung på olika platser runt om i Uppsala under RS-sommaren. Företaget drevs vidare som ett UF-företag och idag, flera år senare, har grundaren fortfarande kunder som ringer och beställer. Vi har vid flera tillfällen låtit nya RS-deltagare inspireras av grundaren till Honey JJ och vi ser fram emot att följa entreprenörsresan i framtiden.

PlantBuddy

Plantbuddy är ett system för att underlätta odling i mindre skala, exempelvis för hemmet eller kontoret. Företaget startades genom utbildningen RS Summer Entrepreneur och kom redan där igång med att utveckla en app för att kunna se när växter behöver vatten, om de får för lite sol, ställa in automatisk bevattning, och mycket, mycket mer. Idag utvecklas produkten Plantbuddy Guard och under 2020 planeras Plandbuddy Reach, Plantbuddy Autogarden och Plantbuddy AutoHoma att lanseras. Läs mer här

Är du också nyfiken på att starta eget företag under sommarlovet?