Om Rookie Startups

Bakgrund

Rookie Startups grundades 2008 av Alexander Werdi och Fredrik Hjorth. De var båda 19 år gamla, hade precis tagit studenten från Linnéskolan i Uppsala och undrade varför skolan hade fokuserat så mycket på kunskaper (kognitiva förmågor) när det som nu behövdes för att lyckas på arbetsmarknaden och i livet i första hand verkade vara praktiska förmågor (icke-kognitiva förmågor). Tack vare politiker som tidigt förstod deras syfte kunde det som idag är Rookie Startups snabbt ta fart och expandera.
Rookie Startups sommarjobbare som kastar upp ballonger i luften

SVERIGES STÖRSTA LEVERANTÖR AV SOMMARJOBB

0
Individer som gått något av våra sommarjobb
0
Genomförda sommarjobb runt om i hela Sverige
0
Ungdomar varje sommar
Sommarlovsentreprenörer Stockholm sommarjobba som entreprenör med Rookie Startups. Final i Handelshögskolan i Stockholm

Vi utvecklar unga individer med entreprenörskap som metod

Idag är Rookie Startups Sveriges största leverantör av sommarjobb och vi bedriver ett flertal olika program med primärt fokus på att stärka unga individer och skapa samhällsnytta. Sedan 2009 har över 11 000 ungdomar gått något av våra program, varav 95% uppger att de skulle rekommendera oss till någon de känner och 89% vittnar om att de har utvecklats som individer.

Metod framtagen tillsammans med forskare
Denna utveckling är ingen tillfälllighet. Precis som med alla intelligenser är entreprenöriella förmågor lättast att utveckla i tidig ålder. Den beteendeförändring som krävs för ökad entreprenöriell förmåga, personlig utveckling och måluppfyllelse, och som RS åstadkommer hos deltagarna, kan beskrivas som en process i fyra steg (Dream, Plan, Do, Grow). Genom vår metod, utvecklad tillsammans med forskare från Handelshögskolan, säkerställer vi just den beteendeförändringen och utvecklingen.

Vi är stolta över att säga att entreprenörskap är hjärtat i allt vi gör, och det är det som driver våra sommarjobbskoncept framåt. Med vår metod och passion för att öka unga individers entreprenöriella förmågor, fortsätter vi att forma en ny generation av unga individer som är rustade att möta framtidens utmaningar och skapa värdefulla samhällsförändringar.

Tänk om alla kunde få redskapen för att hitta sina inre drivkrafter, lära sig att problematisera, utmana och utvärdera.  Många fler individer hade kunna nå sin fulla potential och många fler företag hade fått fler personer på rätt plats.

My Ekstrand, VD Rookie Startups

En helhetsleverantör av sommarjobb Sedan 2009

För oss är kvalitet och samarbete viktigt

Våra sommarjobb är skapade för att utveckla och rusta unga individer för arbetsmarknaden. Alla våra program (förutom RS Summer Entrepreneur) är utvecklat för att passa väl in i kommunens egna feriejobbsprocess. Detta betyder att vi anpassar sommarjobbets längd och perioder till hur kommunen arbetar. Är sommarjobben i en kommun 3 veckor, ser vi till att vårt sommarjobb också är 3 veckor.