DREAM. PLAN. DO. GROW.

OM OSS

Världen skapas av entreprenörer

Rookie Startups grundades 2008 av Alexander Werdi och Fredrik Hjorth. De var båda 19 år gamla, hade precis tagit studenten från Linnéskolan i Uppsala och undrade varför skolan hade fokuserat så mycket på kunskaper (kognitiva förmågor) när det som nu behövdes för att lyckas på arbetsmarknaden och i livet i första hand verkade vara praktiska förmågor (icke-kognitiva förmågor). Tack vare politiker som tidigt förstod deras syfte kunde det som idag är Rookie Startups snabbt ta fart och expandera.

Vi ökar ungas entreprenöriella förmåga

Idag är Rookie Startups en av Sveriges ledande utbildare av unga entreprenörer. Sedan 2008 har vi utbildat över 9000 individer, varav 96 % uppger att de skulle rekommendera oss till någon de känner. Vi arbetar framförallt med ungdomar, men har även kompetens att arbeta i ett bredare åldersspann och med flera olika målgrupper, t.ex. nyanlända, arbetssökande och talanger i näringslivet.

"Jag har lärt mig allt ifrån hur entreprenörskap fungerar till hur man ska tänka som företagare. Har även blivit mer driven och mer självsäker i mig själv."

 

"Jag träffade många nya vänner, lärde mig mycket om mig själv och hittade även nya intressen."

 

"Ifall man får chansen tycker jag verkligen att man ska medverka i något av deras program. Coacherna hjälpte oss igenom alla steg och fanns alltid där."

 

"Genom RS vågade jag saker jag tidigare inte vågat, till exempel prata inför en stor publik."

 

"Jag har lärt mig hur enkelt det faktiskt är att ganska snabbt komma igång med en egen affärsidé och sedan jobba sig vidare därifrån."

"Tänk om alla kunde få redskapen för att hitta sina inre drivkrafter, lära sig att problematisera, utmana och utvärdera.  Många fler individer hade kunna nå sin fulla potential och många fler företag hade fått fler personer på rätt plats."

- MY EKSTRAND. VD, ROOKIE STARTUPS