DREAM. PLAN. DO. GROW.

OM OSS

Världen skapas av entreprenörer

Rookie Startups grundades 2008 av Alexander Werdi och Fredrik Hjorth. De var båda 19 år gamla, hade precis tagit studenten från Linnéskolan i Uppsala och undrade varför skolan hade fokuserat så mycket på kunskaper (kognitiva förmågor) när det som nu behövdes för att lyckas på arbetsmarknaden och i livet i första hand verkade vara praktiska förmågor (icke-kognitiva förmågor). Tack vare politiker som tidigt förstod deras syfte kunde det som idag är Rookie Startups snabbt ta fart och expandera.

Vi utbildar unga (och vuxna) i entreprenörskap

Idag är Rookie Startups en av Sveriges ledande utbildare av unga entreprenörer. Sedan 2008 har vi utbildat över 6500 individer, varav 96 % uppger att de skulle rekommendera oss till någon de känner. Vi arbetar framförallt med ungdomar, men har även kompetens att arbeta i ett bredare åldersspann och med flera olika målgrupper, t.ex. nyanlända, arbetssökande och talanger i näringslivet.

VÅRA MÅL

1) Ge ungdomar tillfälle att utveckla sina entreprenöriella förmågor

2) Öka ungas intresse för företagande

"Jag har lärt mig allt ifrån hur entreprenörskap fungerar till hur man ska tänka som företagare. Har även blivit mer driven och mer självsäker i mig själv."

 

"Jag träffade många nya vänner, lärde mig mycket om mig själv och hittade även nya intressen."

 

"Ifall man får chansen tycker jag verkligen att man ska medverka i något av deras program. Coacherna hjälpte oss igenom alla steg och fanns alltid där."

 

"Genom RS vågade jag saker jag tidigare inte vågat, till exempel prata inför en stor publik."

 

"Jag har lärt mig hur enkelt det faktiskt är att ganska snabbt komma igång med en egen affärsidé och sedan jobba sig vidare därifrån."

"Tänk om alla kunde få redskapen för att hitta sina inre drivkrafter, lära sig att problematisera, utmana och utvärdera.  Många fler individer hade kunna nå sin fulla potential och många fler företag hade fått fler personer på rätt plats."

- MY EKSTRAND. VD, ROOKIE STARTUPS

Utbildning för unga - entreprenörskap och intraprenörskap

Rookie Startups arbetar med att utveckla ungas entreprenöriella förmågor. Detta gör vi  under olika delar av året genom flera olika program, exempelvis RS Summer Entrepreneur, RS Entry och Entrepreneur Express. I de flesta av våra program samarbetar vi med kommuner och stadsdelar runt om i Sverige. Det är tack vare dem som ungdomarna får denna möjlighet.

Utveckling av medarbetare - intraprenörskap och ledarskap

Vi besitter 11 års erfarenhet av att utveckla individers drivkraft och förmåga. Därför arbetar vi även med företag och deras medarbetare. Det är genom att öka individens och teamets förmåga som  innovationskraften kan höjas. Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er?

Kontakta my.ekstrand@rookiestartups.se

Matchning av ungas kompetens - hackathon

Vi har sedan starten utbildat drygt 4500 unga entreprenörer, många av dessa besitter unika förmågor och färdigheter. Söker ett företag efter ung kompetens hjälper vi gärna till. Genom detta agerar vi bryggan mellan företag och unga drivna individer. Vi ordnar även hackathons där våra alumnis får hjälpa företag och organisationer med framtida utmaningar.