Tillsammans minskar vi det digitala utanförskapet

Unga it-utbildare

Bristen på digital kompetens och källkritiskt förhållningssätt till material på internet och sociala medier oroar och försvårar den äldre generationens deltagande i samhället. I sommarjobbet Unga IT-utbildare låter vi ungdomar vara med och minska det digitala utanförskapet genom att utbilda, hjälpa och vägleda äldre i det digitala landskapet.
Unga IT-utbildare utbildar och hjälper seniorer i det digitala landskapet

Om sommarjobbet

Unga IT-utbildare syftar till att minska digitalt utanförskap hos äldre, detta genom att låta ungdomar utbilda, hjälpa och vägleda seniorer i det digitala landskapet. Rookie Startups utbildar alla Unga IT-utbildare inom pedagogik, teknik, presentationsteknik och källkritik för att de sedan ska kunna ta fram lämpligt utbildningsmaterial i form av skriftliga guider och presentationer.

Deltagarna åker sedan ut till olika mötesplatser där seniorer befinner sig (så som äldreboenden, aktivitetscenter och föreningar) för att utbilda dem med syfte att öka deras kunskap och förståelse för den digitala världen.

PROGRAMUPPLÄGG

KNOWLEDGE HUB
Inspiration, de rätta verktygen och kunskap för att kunna utbilda seniorerna på bästa sätt.

WORKSHOPS
Tillsammans arbeta i team för att skapa olika typer av utbildningsmaterial till seniorerna.

MÖTET MED SENIORER
Utbilda seniorer inom den digitala världen på olika träffpunkter – genom presentationer, skriftligt material och samtal.

Hur fungerar det?

Vi på Rookie Startups är en helhetsleverantör och säkerställer ett kvalitativt jobb med kompetent personal. Vi ansvarar bl.a för:

Ung IT-utbildare och senior är glada och gör tummen upp. Fokus minska digitalt utanförskap

PSST!

Här har våra Unga IT-utbildare skapat en QR-kod och en manual som:

✅ Förklarar vad en QR-kod är
✅ Uppmuntrar seniorerna att testa själva med hjälp av sina mobilkameror

Vi tar gärna ett möte 👋

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.