Unga Områdesfixare

Sommarjobbet som ger ungdomar möjligheten att delta i upprustning och förnyelse av sin närmiljö. Vi arbetar aktivt med att öka känslan av både trygghet och platsidentitet. 

I samarbete med både kommun och fastighetsbolag (1)

Om sommarjobbet

Ökad platsidentitet & social hållbarhet

I sommarjobbet Unga Områdesfixare kombinerar vi fysisk upprustning och förnyelse av närmiljön tillsammans med idéutveckling med fokus på trygghet, inkludering och trivsamhet. 

Det här är inte bara ett sommarjobb där ungdomar får arbeta med att rusta upp ett bostadsområde. Det här är ett sommarjobb där ungdomar får en aktiv roll i att både på kort sikt och lång sikt skapa värde för kommunen, fastighetsbolagen och samhället genom att själva vara med och skapa positiv förändring.

Vill ni som fastighetsbolag eller kommun veta mer om detta sommarjobb? Maila emma.roxstrom@rookiestartups.se

Ett sommarjobb som skapar engagemang på flera plan

FYSISK UPPRUSTNING

Fysisk upprustning och ägandeskap över att kunna förändra och förnya sitt bostadsområde.

UNGDOMARNAS EGNA IDÉER

Konceptutveckling och idégenerering för ökad trygghet och gemenskap.

Vi är övertygade om att även målgruppen ungdomar behöver få vara delaktiga i att utveckla, skapa och förbättra sina bostadsområden. Enligt Ungdomsbarometern 2023 känner endast 53% av ungdomarna att de har möjlighet att påverka sin framtid, och 55% tror att samhället utvecklas åt fel håll.

Sommarjobbet Unga Områdesfixare agerar därför även som en plattform för att rusta deltagarna med färdigheter och erfarenheter som förbereder dem inför arbetslivet. Det är en förebyggande insats som inte bara ökar ungas platstillhörighet utan även skapar värde för kommunen, fastighetsbolagen och samhället i stort.

Hur fungerar det?

Unga Områdesfixare är ett sommarjobbskoncept framtaget av Skillity där målet är att få kommun, fastighetsbolag och ungdomar att samverka. Vi på Rookie Startups är leverantör och ansvarar för att genomföra och leverera sommarjobbet för bästa möjliga handledning, kvalitet och resultat. Som i alla våra sommarjobb arbetar vi aktivt för att stärka ungdomar i deras entreprenöriella färdigheter och ge en god arbetslivsintroduktion som hjälper dem framåt i sina mål och drömmar. 

Tycker ni att dessa frågor är viktiga?

Kontakta Emma på emma.roxstrom@rookiestartups.se eller fyll i formuläret nedan – så hör vi av oss.

Vill du läsa mer om Skillitys olika utbildningsinsatser gör du det här.

Vi tar gärna ett möte 👋

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.