Våra sommarjobb

95 % av våra deltagare skulle rekommendera Rookie Startups sommarjobb till en vän

VÅRA SOMMARJOBB

Våra sommarjobb fokuserar på att utveckla och rusta unga individer för arbetsmarknaden. Alla våra sommarjobb (förutom RS Summer Entrepreneur) är framtagna för att passa väl in i kommunens egna feriejobbsprocess. Detta betyder att vi anpassar programmets längd och perioder till hur kommunen arbetar.

Flera av våra sommarjobb är även anpassade för att bedrivas på andra ferielov så som höstlov, sportlov och påsklov.

RS SUMMER ENTREPRENEUR

I detta program får ungdomar under 4 sommarveckor möjlighet att starta upp och driva sitt eget företag, själv eller tillsammans med vänner. Deltagarna får ett startkapital och daglig coachning av oss.

UNGA OMRÅDESFIXARE

Sommarjobbet ger ungdomar möjlighet att aktivt delta i förändringar i sin kommun genom att rusta upp bostadsområden och ta fram egna förbättringar.

Work Express

I detta program får unga lära sig mer om arbetsmarknaden samtidigt som de får vara en del av att utveckla arbetsmarknaden för unga i sin kommun. Programmet är utformat som en arbetsmarknadsintroduktion där deltagarna bl.a. får lära sig hur man kan ta vara på sina styrkor i det riktiga arbetslivet.

UNGA SAMHÄLLSUTVECKLARE

I detta sommarjobb får ungdomar arbeta med olika utmaningar som kommunen står inför för att komma fram till lösningar på de givna utmaningar utifrån ett ungdomsperspektiv.

Unga it-utbildare

I detta sommarjobb låter vi ungdomar hjälpa, vägleda och utbilda seniorer i det digitala landskapet, med syfte att minska det digitala utanförskapet.
Feriejobbskoncept