Work Express

I detta sommarjobb får unga lära sig mer om arbetsmarknaden samtidigt som de får vara en del av att utveckla arbetsmarknaden för unga i sin kommun. Programmet är utformat som en arbetsmarknadsintroduktion där deltagarna bland annat får lära sig hur man kan ta vara på sina styrkor i det riktiga arbetslivet.

Om Programmet

Att ha ett arbete kan vara något av det viktigaste för en individs välmående. Det ger en känsla av självständighet och meningsfullhet i vardagen, och en möjlighet att bidra till något större. Statistik från IFAU visar att det är en överrepresentation av unga med fysiska och/eller psykiska funktionsvariationer som står utanför jobb (2021). Samtidigt upplever många ungdomar att de inte har tillräckliga kunskaper om arbetsmarknaden.

Work Express är ett sommarjobb framtaget och anpassat till ungdomar med särskilda behov. Under tre veckor ger vi ungdomarna så många verktyg som möjligt för att de ska känna sig trygga och taggade inför att ge sig ut i arbetslivet. Under sommarjobbet får ungdomarna bland annat lära sig mer om arbetsmarknaden, CV & intervjuträning och hur jobbsök går till i praktiken.

Övergripande mål med sommarjobbet

Kunskap

Öka deltagarens arbetsmarknadskunskaper och kunskaper om utbildningsmöjligheter.

Entreprenöriella förmågor

Öka deltagarens entreprenöriella förmåga (självförtroende, mod, problemlösningsförmåga, motivation, drivkraft etc.) och anställningsbarhet

Förberedelser

Få deltagaren att känna sig väl förberedda inför att söka jobb och långsiktigt nå anställning.

Insikter

Att ge kommunen värdefulla och unika insikter och kunskaper kring idéer från unga med särskilda behov och hur de ser på framtidens arbetsmarknad.

Hur fungerar det?

Vi på Rookie Startups är en helhetsleverantör och säkerställer ett kvalitativt jobb med kompetent personal. Vi ansvarar bl.a för

En galen utveckling inom det sociala. Jag har fått en större förståelse för vem jag är. Alla borde gå Work Express!

 

Deltagare
Work Express

Jag har lärt mig mycket om arbetsmarknaden och hur saker funkar, jag har också fått lära mig om fler jobb och hittat ett jobb som jag är intresserad i. Jag har fått större självförtroende kring att skriva texter.

Deltagare
Work Express

Det var den bästa upplevelse och väldigt viktig information till ungdomar

Deltagare
Work Express

Vi tar gärna ett möte 👋

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.